Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen

Huidige afdeling:

Een bericht op de social media van Bionext heeft voor wat discussie gezorgd. Er staat namelijk dat in tijden van extreem weer biologische bodems tot 30 procent meer kunnen opbrengen. Is dat wel zo? Vroegen veel mensen zich af. Michaël Wilde van Bionext legt uit hoe het zit.

Lees meer
Geplaatst in Achtergrond door Peter van Kampen

Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër en wordt breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

Lees meer
Geplaatst in Achtergrond door Peter van Kampen
Ons voedsel wordt grootschalig geproduceerd. Na de 2de wereldoorlog was het devies: Nooit meer honger, nooit meer afhankelijk van voedselimport. Is dat dan erg, die grootschalige productie? Nee en ja.....Lees meer
Geplaatst in Achtergrond door Peter van Kampen
Vrijwel elk jaar is er een voedselschandaal. Deze zomer zijn het de eieren met fripronil als boosdoener. Enkele weken geleden had niemand nog gehoord van het bestaan van dat middel. Nu zijn er al meer dan 16 landen waar die naam rondwaart. Met een enorme schade voor de eiersector tot gevolg. Ik verwoord hier mijn visie op onze voedselveiligheid.Lees meer
Geplaatst in Achtergrond Weetje van Peter door Peter van Kampen

Lekker naar de BioBoer

08-06-2017 12:12

Lekker naar de BioBoer op 17 of 18 juni

Ervaar zelf eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de BioBoer. Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en dan zal ook jij vol overtuiging Achter biologisch staan!

Lees meer
Geplaatst in Achtergrond door Peter van Kampen

Open dag het blauwe Huis

17-05-2017 13:19

Op zondag 11 juni zet biologisch dynamisch kruidenbedrijf Het Blauwe Huis vanaf 10 uur haar deuren open voor het publiek. Dit jaar staat de open dag in het teken van “Drentse Blaadjes, Franse Kruiden”.

Lees meer
Geplaatst in EKONOOM nieuws Achtergrond door Peter van Kampen
In augustus 2015 heeft Bakkerij van Esch de biologische bakkerij van de familie Staghouwer in Tolbert overgenomen. Zij hebben in de voorgaande jaren alles in het werk gesteld om het bedrijf SKAL certificaat te krijgen.Lees meer
Geplaatst in Achtergrond door Peter van Kampen

Sinds kort heb ik als biologisch groentje te maken met de wereld die Biologische Voeding heet. Deze is soms best ingewikkeld en barst er van de verschillende keurmerken en eisen. Het meest voorkomende keurmerk is het EKO-keurmerk, maar voor wie nog een stapje verder wil zijn er ook Demeter-producten. Wat is nou precies het verschil?

     

Lees meer
Geplaatst in Achtergrond door Peter van Kampen
avaiable in the app store
  Laden…