Lekker naar de BioBoer op 17 of 18 juni

Ervaar zelf eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de BioBoer. Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de bioboer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Beleef een leuke dag uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. Laat je inspireren en dan zal ook jij vol overtuiging Achter biologisch staan!

Je wilt graag iets goeds doen voor jezelf, je gezin en de wereld met de keuze voor je boodschappen. Maar wat is nou duurzaam of gezond? Je hoort zoveel verschillende verhalen. En hoe weet ik nu waar mijn eten vandaan komt? Het biologische keurmerk biedt de garantie dat je een biologisch kwaliteitsproduct in handen hebt dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, dat gecontroleerd is door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.

Passie

Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal kun je horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni. Biologische boeren door het hele land stellen dan hun erf open op zaterdag en/of zondag. Kijk hier welk bedrijf in jouw buurt meedoet.