Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Persoonlijk en dichtbij in Groningen en Drenthe
Dagvers vaak direct van de boer
GRATIS gekoelde bezorging
Afdelingen

Huidige afdeling:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Echt waar, wij eten vaak buitenbeentjes. Groenten en fruit die door onze inpakkers zorgvuldig zijn geselecteerd. Een appel met een plekje, een overrijpe banaan of een misvormde courgette.

Wij gaan er vanuit dat jij die niet wil. Logisch ook, want je kiest voor de beste kwaliteit in biologisch. En dan verwacht je die ook aan te treffen in het krat dat we bij je thuis bezorgen.

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Kijk je op zondagavond ook naar “Vrouw zoekt boer”?
Yvon Jaspers is op zoek naar de boer. Naar hoe het er werkelijk aan toegaat op de boerderij.

Dat is niet altijd zo romantisch als vaak wordt verondersteld. Hard werken en vaak ook nog tegen de bierkaai. De overheid en het grootkapitaal zijn machtig en dat blijkt wel in dit programma. De regelgeving bezorgt boerin Agnes slapeloze nachten en de 21 koeien die boer Frans de dood in heeft moeten jagen zitten hem niet in de koude kleren. Ons ook niet, trouwens.

Foto: HP/De Tijd

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Zondag 27 mei. Die datum heb je de afgelopen weken vaak voorbij zien komen in onze mailtjes. 
De dag voor ons special event: “EKONOOM in de zevende hemel”. Dit culinaire feestje stond deze eerste keer in het teken van de asperge.

Hier een lekker verslag van een zeer geslaagd aspergefeest.

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

We tellen af naar ons eerste speciale evenement in Groningen. Samen met Michael Roman van restaurant De Zevende Hemel willen we biologisch op de kaart zetten. 
Letterlijk, op de menukaart.

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Insecten eten we op

16-05-2018 11:10

Vrijdagavond bezoek van Daphne. Een familielid dat wij zelden zien. Genoeg te bespreken dus, erg gezellig. Nou heb ik best meer gespreksonderwerpen dan alleen de ondergang van onze wereld, maar toch kwamen ze ter sprake: de insecten.

We kwamen al gauw op het idee om ze op te eten! 

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Op ons special event in Groningen op zondag 27 mei staat de asperge in de schijnwerpers. De koks van restaurant De Zevende Hemel bereiden van onze biologische ingrediënten een fantastisch 3-gangen diner.

Maar hoe vind je het juiste witte goud?
Klik hier en zie hoe wij van EKONOOM de koks de juiste weg wijzen.

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

De titel heb ik toch maar wat ingekort. Eigenlijk had ik hier “Onze liefde voor biologisch eten is geworteld in Groningen en Drenthe” willen schrijven. Het dekt de lading beter, maar ik vind ‘m een beetje te lang.

Zelf kom ik niet uit Groningen, maar uit Brabant. In Uden ben ik opgegroeid. Daar zit dus ook nog een stukje wortel. Verder heb ik een tijdje geworteld in Dronten (studie) en in de Wieringermeer (mijn eerste baan). Veel mooie herinneringen. Daarna in 1988 is mijn Groningen-episode begonnen…

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Koningsdag op 27 april. Het is nog erg wennen voor me. Ik ben opgegroeid met Koninginnedag. Net als jij, natuurlijk. Laat ik het daarom maar gewoon weer over onze koningin hebben. Die van de lente, de witte asperge. Voor een Brabander als ik zijn asperges altijd bijzonder. De dikke kiemen van deze plant kondigen het voorjaar aan, en hoe! Traditioneel met ei, ham en boter en smullen maar. Vroeger in Uden haalden wij ze natuurlijk direct bij de tuinder. En dat doe ik nog steeds.

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Vis is gezond voor je. Dat is mooi, maar er is veel te weinig vis!
Dat komt doordat de vraag naar vis stijgt. Met als gevolg dat meer dan 90% van de vissoorten (die wij eten) wereldwijd overbevist wordt. Dat betekent weinig goeds voor de toekomst…  

Dus als het gaat om een duurzame wereld moet je dus geen vis meer eten?

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen

Hoe duurzaam is vlees?

06-04-2018 16:37

De komende tijd besteed ik regelmatig aandacht aan duurzaam winkelen. Elke keer licht ik er een bepaalde groep van producten uit. Ik nodig je graag uit om mij daarbij van (pittig ;-) commentaar te voorzien.

Hoe duurzaam is vlees?

Lees meer
Geplaatst in Weetje van Peter door Peter van Kampen
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
avaiable in the app store
  Laden…