Vrijdagavond bezoek van Daphne. Een familielid dat wij zelden zien. Genoeg te bespreken dus, erg gezellig. Nou heb ik best meer gespreksonderwerpen dan alleen de ondergang van onze wereld, maar toch kwamen ze ter sprake: de insecten.

We kwamen al gauw op het idee om ze op te eten! Een proefzending uit Frankrijk met meelwormen, krekels en sprinkhanen. Lekker gekruid, dus smullen maar. Daphne had er weinig moeite mee en vond met name de Grieks gekruide sprinkhanen erg lekker. Die vonden wij nou juist vrij heftig, qua uiterlijk. Grote jongens, met kop en vleugels. Die je eraf kunt halen, zo liet Daphne aan ons zien.

Grappig om te zien dat zo’n geheel nieuw dierlijk voedsel veel minder weerzin opwekt dan misschien gedacht. Dat was ons ook al opgevallen tijdens de laatste zaterdagverkoop bij ons in Noordwolde. Daar hadden we gekruide meel- en buffalowormen neergezet om te proeven. Een paar klanten namen zelfs een handje extra. Lekker!

Reden voor ons om insecten in het assortiment op te gaan nemen. Ze worden op biologische wijze gekweekt in Frankrijk en vormen een gezond dierlijk eiwit voor ons. Vele malen beter voor onze planeet dan de productie van vlees. Insecten kan je verwerken in energiebars, pasta, granola. Of je eet ze als een hartige snack.

Houd onze mailtjes hierover in de gaten en profiteer van de introductiekorting.

 

De kleine wezentjes op onze planeet zijn de laatste tijd vaak in het nieuws. Geen goed nieuws. Door het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de gangbare landbouw wordt alles opgeruimd. Schadelijke insecten, maar ook bijen en (nuttige) roofinsecten. En als de insecten sterven dan ziet de toekomst er voor ons niet goed uit. Dat lijkt me duidelijk.

Kies dus voor biologisch!

Sorry hoor, maar ik kon het niet laten om deze eenvoudige voorzet in te koppen. Ik neem aan dat jij het met me eens bent. Of niet? Juist dan hoor ik je graag ;-)