De titel heb ik toch maar wat ingekort. Eigenlijk had ik hier “Onze liefde voor biologisch eten is geworteld in Groningen en Drenthe” willen schrijven. Het dekt de lading beter, maar ik vind ‘m een beetje te lang.

Zelf kom ik niet uit Groningen, maar uit Brabant. In Uden ben ik opgegroeid. Daar zit dus ook nog een stukje wortel. Verder heb ik een tijdje geworteld in Dronten (studie) en in de Wieringermeer (mijn eerste baan). Veel mooie herinneringen. Daarna in 1988 is mijn Groningen-episode begonnen….

Wat dan opvalt?
Dat het hier heel mooi is. Vriendelijke mensen (niks stugs aan), frisse lucht en veel ruimte. Prachtige authentieke dorpjes. En over onze “coole stad” hoef ik na Koningsdag niks meer te vertellen, toch?

Noordwolde is zo’n typisch Gronings dorpje, onder de rook van de stad. Daar hebben we bij de start van dit millennium een vervallen boerderij gekocht. Ideaal om ons bedrijf EKOnoom in te gaan beginnen (vond ik). Tot 2006 heeft de oude schuur als bedrijfsruimte dienst gedaan. Daar werden alle biologische groente- en fruitpakketten ingepakt. In die tijd vormde dat het complete assortiment.

Het woonhuis was compleet ingestort en daarom vormde een oude bouwkeet achter op het erf ons “thuis”. In 2005 hebben we een nieuw voorhuis gebouwd, meteen gevolgd door de verbouwing van de schuur.

Ik herinner me nog goed hoe ik in de vernieuwde werkruimte een hele week heb lopen zingen. Dat was andere koek dan werken in de oude, met plastic afgetimmerde, donkere schuur.

Liesbeth is mijn vrouw. Zij heeft zich 2 jaar geleden hier op de boerderij genesteld. Met veel plezier zijn we samen met onze 12 medewerkers elke dag in touw om onze klanten van dienst te zijn. In de provincies Groningen en Drenthe bezorgen we nu al 17 jaar met onze eigen bezorgauto’s. Je kan dus wel zeggen dat wij allemaal goed geworteld zijn in het Noorden.

Waar voel jij je geworteld?