Zondag 27 mei. Die datum heb je de afgelopen weken vaak voorbij zien komen in onze mailtjes.
De dag voor ons special event: “EKONOOM in de zevende hemel”. Dit culinaire feestje stond deze eerste keer in het teken van de asperge.

De laatste week stroomden de reserveringen binnen. Gelukkig maar, want hoe meer smikkelende mensen, des te meer vreugd nietwaar?

Daags voor ons evenement heb ik alle benodigde groenten gebracht. Opvallend veel: bospeen, bosui, koolrabi, spinazie, romaanse sla, uien, broccoli, waterkers en natuurlijk veel asperges. Genoeg voor een gezond diner. Geen bord met veel vlees of vis, friet plus een klein schaaltje groenten.

Gastheer Michael en chef kok Eduard hadden er een echt “special meal” van gemaakt. Er zou een 3-gangenmenu worden geserveerd, maar zij verrasten ons allereerst met een fijne amuse. Van de schillen van de asperges was een lekkere soep bereidt.

Duurzaamheid zijn bij Restaurant De Zevende Hemel hoog in het vaandel. Ook daar vinden wij elkaar! In een korte uitleg over zijn manier van werken vertelde Michael dat er erg weinig voedsel verloren gaat. Zo worden bijvoorbeeld de schillen van appels gebruikt om daar stroop van te maken.

De gekozen opzet zorgde voor een bijzondere sfeer. In de loop van een uur vulde het restaurant zich met onze gasten. Geen van hen wist wat er zou worden voorgeschoteld. In ieder geval “iets met asperges”. Ieder zijn eigen tafel, maar toch was er iets van een groepsgevoel.

Het doel van deze avond was om iedereen een bijzonder culinair avontuur te laten beleven. Gezien de lovende reacties aan het eind van de avond smaakt dit evenement naar meer. Liesbeth en ik gaan samen met Michael en Eduard aan de slag met de voorbereidingen van het vervolg. In een nieuw seizoen, met opnieuw 1 biologisch product in de hoofdrol.

We houden je op de hoogte!