Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

EKONOOM, liefde voor biologisch eten

 

Waarom wij met zoveel liefde voor onze klanten werken

 

Ik ben Peter van Kampen en als tiener wist ik het al: ik wil boer worden!

Na het VWO naar de LandbouwHogeschool in Dronten was dus een logische keuze. We praten over begin jaren tachtig. Prima opleiding, maar het meest leerde ik buiten schooltijd. Door te werken in de praktijk. Ik heb toen ook zelf een perceel prei geteeld. Erg leerzaam! Vooral omdat ik in die tijd leerde hoe het werkt in de handel van groenten en fruit:

Mijn prei had veel last van trips, een klein vliegje. Daar kan je tegen spuiten met gif en dat deed ik.
Netjes volgens de voorschriften, niet later dan 4 weken voor de oogst. Tijdens het oogsten merkte ik dat er toch wat aantasting van de tripsvlieg in het blad zat. Op de groentenveiling werd mijn prei keihard afgekeurd! Ik kon mijn met bloed, zweet en tranen geoogste product zonder vergoeding achterlaten…

Wat mij stak was het feit dat niet de werkelijke kwaliteit van mijn prei telde, maar enkele piepkleine vlekjes op het blad. Maatstaf in de gangbare landbouw was (en is nog steeds!) het uiterlijk vertoon. Als ik het niet zo nauw had genomen met de voorschriften van het bestrijdingsmiddel dan waren er geen vlekjes geweest en had ik een eerste klas prei kunnen verkopen. Da’s wrang, hè? 

In 2001 ben ik gestart met EKOnoom. Tassen met groenten en fruit bezorgen in de stad Groningen. Wel biologisch natuurlijk, want sinds mijn prei-ervaring weet ik zeker dat daar onze duurzame toekomst ligt!

We werken in een oude Groninger boerderij. Als bouwval gekocht en steen voor steen herbouwd. Dat is een verhaal op zich. Ik vertel er via facebook wel eens wat over.

Nu is EKONOOM een webwinkel met volop verse biologische producten en een groot assortiment kruidenierswaren. Met gekoelde bezorging in een flink deel van de provincies Groningen en Drenthe. 
Klik hier om te zien of we ook bij jou bezorgen. Wij zijn SKAL-gecertificeerd onder nummer 109837.

Mijn vriendin Liesbeth werkt inmiddels ook mee aan de toekomst van ons bedrijf. Onze liefde voor eten sluit nauw aan bij de liefde voor onze klanten. Wij maken het je graag naar de zin als het gaat om online bio-boodschappen doen!  

Dat doen we heel persoonlijk, je kan mij altijd bellen: 0640946233

In januari 2019 zijn we in onze boerderij gestart met de teelt van supergezonde microgroenten. En in 2020 ook met vollegrondsgroenten. Deze zijn te koop via onze webwinkel én op de Ommelandermarkt in Groningen. 

Groeten, Peter van Kampen

 

 

Diana pakt de kruidenierswaren voor je in 

 Jolanda en Roderik en Edwin op de groentenafdeling

 

Onze koelbussen staan klaar voor een nieuwe lading met daarin ook jouw boodschappen!

  Laden…