In augustus 2015 heeft Bakkerij van Esch de biologische bakkerij van de familie Staghouwer in Tolbert overgenomen. Zij hebben in de voorgaande jaren alles in het werk gesteld om het bedrijf SKAL certificaat te krijgen. Wat houdt dit in: Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3700 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en wij controleren hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Als één van de weinigen in de provincie Groningen doen ze het: bakken van brood van oude graansoorten uit de Waddenregio en ook nog eens biologisch. Bakkerij Staghouwer (dit is sinds aug 2015 BioBakker van Esch) in Tolbert gebruikt sinds 2013 authentieke Groninger graanrassen. Dit zijn oude tarwesoorten als Cardos en Ommelander tarwe en het oud roggeras Sint Jans Rogge van biologisch akkerbouwbedrijf Het Geweide Hof in Garmerwolde en het oerspelt Oberkulmer Rotkorn van Landgoud in Kloosterburen, eveneens van biologische teelt. Mole 't Lam in het Friese Woudsend maalt de granen tot meel. Voor dit brood met duidelijke herkomst hebben ze onlangs het Waddengoud streekkeurmerk en tevens landelijke erkenning als echt en eerlijk streekproduct gekregen.