Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, breed gedragen door diverse partners uit de voedselindustrie.

Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten. Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet.

Dit jaar vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Het wordt een jaarlijks terugkerend initiatief. Door onze krachten optimaal blijven te bundelen denken wij het meest invloedrijke minder vlees initiatief te kunnen worden van Nederland. In 2030 eet Nederland méér plantaardig en minder dierlijk. Een dagje zonder vlees wordt de nieuwe standaard!
Doe je mee? Schrijf je hier in voor de Nationale Week Zonder Vlees . En voor kookinsperatie kan je deze week vanzelfsprekend bij EKONOOM terecht. In onze nieuwsbrief vandaag alvast twee heerlijke vegetarisch recepten!