Ook in 2019 kunnen wij onze hoge kwaliteit in de landelijke bezorging voortzetten met Vers&Fijn.
Lees meerNL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ook in 2019 kunnen wij onze hoge kwaliteit in de landelijke bezorging voortzetten met Vers&Fijn.
Lees meerSteun de kleinschalige biologische landbouw in India
en help arme biologische boeren oogsten
Knolselderij
Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden, de blad- en bleekselderij.
Lees meerZappho (Galema Marknesse)
Een bijzondere courgette pompoen
Pompoenstamppot Het begint al echt herfst te worden. Tijd voor een toepasselijk recept, namelijk pompoenstamppot. Super eenvoudig, lekker en nog gezond ook. Lees je mee voor het recept?
Lees meerFruitbeleg van de Nieuwe band
Deze week met 10 procent korting!
Misschien wel het allerlekkerste fruitbeleg. Dit fruitbeleg wordt namelijk op een ambachtelijke en pure manier maken en er zit maar liefst 70% fruit in.
Frisse, knapperige bleekselderij
Met twee overheelijke recepten
Bleekselderij zijn de jonge, lichtgroene stengels van de selderijplant. Elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint met het fruiten van het gouden trio: een fijngehakt uitje, worteltje en stengel bleekselderij. Tegenwoordig staat bleekselderij, met zijn frisse smaak, vooral bekend als saladegroente. Echter bleekselderij kan ook worden gebakken, gestoofd of gekookt.
Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen
Ingrediënten
300 g sour cream
1 eetlepel dijonmosterd
4 eetlepels gehakt bieslook
1 grote of 2 kleine bloemkolen
150 g blauwe kaas, bijv. roquefort
3 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
ca. 200 g gerookte kalkoenborst of ham
Bereiden
Meng de sour cream, mosterd en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de bloemkool in roosjes. Breng licht gezouten water aan de kook, leg de bloemkoolroosjes erin en kook ze in een afgedekte pan beetgaar. Giet het kookvocht af.
Leg de bloemkool op een schaal. Sprenkel de dressing erover, strooi er verkruimelde kaas, zonnebloempitten en wat extra bieslook over. Serveer de salade (lauw of koud) met kalkoenborst.
Bloemkool met gepeperde Parmezaanse olie
Een heerlijke gekruid hartig bloemkoolgerecht. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Makkelijk te maken. Een glaasje witte wijn (van Neleman) smaakt er ook goed bij! Lees meer