Pompoenstamppot Het begint al echt herfst te worden. Tijd voor een toepasselijk recept, namelijk pompoenstamppot. Super eenvoudig, lekker en nog gezond ook. Lees je mee voor het recept? Ingrediënten 400 gram kruimige aardappelen 400 gram pompoen 250 gram spekjes 50 ml melk 1 appel 2 el olijfolie 2 tl tijm peper en zout optioneel: rookworst, rucola, peterselie Bereidingswijze Schil de aardappelen en kook ze voor ca. 20 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de melk tot een puree. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng in een schaaltje de olijfolie, peper, zout en tijm door elkaar. Snijd de appel en pompoen in blokjes en meng met de olijfolie. Leg de blokjes op de bakplaat en zet voor ca. 15/20 minuten in de oven. Verwarm ondertussen een koekenpan en bak hierin de spekjes. Meng de appel en pompoen blokjes samen met de spekjes door de aardappelpuree en breng op smaak met wat peper, zout en eventueel wat verse peterselie. Eet smakelijk!