Bloemkool pizza, smaakvol, supergezond en klaar in een handomdraai!

 

Soms heb je gewoon heel erg zin in fastfood, zoiets als pizza. Maar wanneer je echt geen gluten kunt verdragen of super gezond bezig bent is deze gezonde pizza een heel erg goed alternatief. Lees meer...

Bloemkool is veelzijdiger dan je denkt.Je kunt bloemkool zelfs gebruiken om er een pizzabodem mee te maken. Probeer dit supergezonde recept!

Ingrediënten
  • halve bloemkool, geraspt
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 eetlepel lijnzaad met 12 eetlepels water (dit vervangt 4 eieren)
  • 4 eetlepels edelgist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maal het lijnzaad fijn in een blender of keukenmachine en voeg water toe.
Laat het even staan zodat het lijnzaad het water opneemt en een dikke massa vormt.
Rasp de halve bloemkool fijn tot kleine korrels.
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom en meng door elkaar heen.
Het deeg voelt licht plakkerig aan maar moet wel een geheel vormen.
Maak van het deeg 6 ballen en druk deze plat op een bakplaat. Druk de randjes eventueel iets omhoog.
Bak de bodem 10 minuten voor in de oven, nog zonder saus en beleg.
  1. Maak ondertussen de tomatensaus in de keukenmachine door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en te mixen.
  2. Haal de pizzabodems uit de oven en doe er een beetje tomatensaus op.
  3. Verdeel de saus gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Beleg de pizza vervolgens met de toppings.
  4. Plaats de bakplaat met de pizza's terug de oven in voor nog eens 10 tot 15 minuten

Pizza tomatensaus – 1 blik tomaten – 1 tomaat – 1 eetlepel oregano – 1 eetlepel fijn gesneden basilicum – 1 knoflookteen – 1 theelepel zout

Qua toppings kun je zelf alles bedenken wat je lekker vindt.. Wij hebben er drie belegd met courgette, olijven, paprika, beetje vegan kaas en rucola. De ander met tomaat, champignons, ui, paprika, vegan kaas en rucola.