Bloemkool pizza, smaakvol, supergezond en klaar in een handomdraai!
Soms heb je gewoon heel erg zin in fastfood, zoiets als pizza. Maar wanneer je echt geen gluten kunt verdragen of super gezond bezig bent is deze gezonde pizza een heel erg goed alternatief. Lees meer...
Bloemkool is veelzijdiger dan je denkt.Je kunt bloemkool zelfs gebruiken om er een pizzabodem mee te maken. Probeer dit supergezonde recept!
- halve bloemkool, geraspt
- 100 gram amandelmeel
- 4 eetlepel lijnzaad met 12 eetlepels water (dit vervangt 4 eieren)
- 4 eetlepels edelgist
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper
- Maak ondertussen de tomatensaus in de keukenmachine door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en te mixen.
- Haal de pizzabodems uit de oven en doe er een beetje tomatensaus op.
- Verdeel de saus gelijkmatig met de achterkant van een lepel. Beleg de pizza vervolgens met de toppings.
- Plaats de bakplaat met de pizza's terug de oven in voor nog eens 10 tot 15 minuten
Pizza tomatensaus – 1 blik tomaten – 1 tomaat – 1 eetlepel oregano – 1 eetlepel fijn gesneden basilicum – 1 knoflookteen – 1 theelepel zout
Qua toppings kun je zelf alles bedenken wat je lekker vindt.. Wij hebben er drie belegd met courgette, olijven, paprika, beetje vegan kaas en rucola. De ander met tomaat, champignons, ui, paprika, vegan kaas en rucola.