Dit heb je nodig
  • Amandelmeel - 300 gram
  • Ei - 3
  • Roomboter - 100 gram
  • Bakpoeder - 1½ theelepel
  • Kaneel - 1 theelepel
  • Verse gember - 40 gram
  • Gemberpoeder - 3 theelepels
  • Banaan - 2 rijpe
  • Amandelmeel - 300 gram
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng het amandelmeel, bakpoeder, de kaneel en het gemberpoeder in een kom
  3. Pel de bananen en prak ze in een klein kommetje tot moes
  4. Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron
  5. Breek de eieren en doe ze met de roomboter en bananenmoes in de kom, meng alles goed met een garde
  6. Schil de gember en rasp het boven een schaaltje, voeg de geraspte gember en het sap toe aan het beslag en verdeel goed
  7. Schep het beslag in de muffinvorm en verdeel over de 6 vakjes, druk een beetje aan
  8. Plaats de muffins 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
  9. Haal de muffins uit de vorm door de vorm om te kiepen en laat de muffins even afkoelen op een rooster