Dit heb je nodig
- Amandelmeel - 300 gram
- Ei - 3
- Roomboter - 100 gram
- Bakpoeder - 1½ theelepel
- Kaneel - 1 theelepel
- Verse gember - 40 gram
- Gemberpoeder - 3 theelepels
- Banaan - 2 rijpe
- Amandelmeel - 300 gram
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng het amandelmeel, bakpoeder, de kaneel en het gemberpoeder in een kom
- Pel de bananen en prak ze in een klein kommetje tot moes
- Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron
- Breek de eieren en doe ze met de roomboter en bananenmoes in de kom, meng alles goed met een garde
- Schil de gember en rasp het boven een schaaltje, voeg de geraspte gember en het sap toe aan het beslag en verdeel goed
- Schep het beslag in de muffinvorm en verdeel over de 6 vakjes, druk een beetje aan
- Plaats de muffins 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
- Haal de muffins uit de vorm door de vorm om te kiepen en laat de muffins even afkoelen op een rooster