Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Rauwe koolrabi smaakt selderij-achtig, en gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. Het is dus niet de wortel die je eet. Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur. Onder de schil zijn beide varieteiten wit-geel van kleur.

Zorgboederij De Naoberhoeve

De Naoberhoeve biedt een breed assortiment aan bezigheden: binnen en buiten, voor hoofd, hart en handen, mét professionele begeleiding. Zoals: (H)eerlijke zuivelproducten maken van de melk van eigen koeien. Schapen, varkens, koeien en kippen verzorgen. Werken in de grote groentetuin en in de kas. Het verkopen van de producten van het bedrijf in de winkel op het erf. Het bakken van het dagelijks brood en het bereiden van allerlei lekkers in de grote boerderijkeuken. Kortom: volop mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding waarbij je praktische en sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel kunt ontwikkelen.

Recept

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr runderlapjes
2 koolrabi
1 courgette
150 ml witte wijn
1 cm verse gember
3 el olijfolie + extra
1 el

citroensap

Bereiden: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de koolrabi en snij hem in plakjes van +- 0,5 cm. Laat ze in gezouten water in 10 à 15 minuten beetgaar koken. 

Maak de courgette schoon en snij ze met een scherp mes of een snijmachine in plakjes van +- 0,3 cm. 

Omwikkel een snijplank met aluminiumfolie en bewerk het vlees met een deegroller tot het een dikte heeft van 0,5 cm. Snij het vlees in +- 8 lapjes. 

Plet en vermaal de korianderzaadjes. Wrijf het vlees goed in met de koriander. Kruid met peper en zout. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 30 minuten rusten. 

Bestrijk een ovenschaal met een beetje olijfolie. Schik de plakjes koolrabi in de ovenschaal, leg daarop de runderlapjes en de courgette. Vorm laagjes tot alles opgebruikt is. 

Rasp de gember en vermeng hem goed met de dragon, de olijfolie, de honing, het citroensap en de witte wijn. Giet de dressing over de groenten en dek af met aluminiumfolie, zodat de schotel in de oven goed kan stomen. Laat 25 à 30 minuten garen. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 minuten bakken. 

Serveren: 

Serveer met aardappelpuree of brood.