Kruidige bloemkoolpilaf met kastanjechampignons en palmkool

Een pilaf van bloemkool, groenten en walnoten. Om volop mee te experimenteren!

Ingrediënten hoofdgerecht voor 2 personen

– 450 g bloemkool – 200 g kastanjechampignons – 100 g palmkool (of anders: boerenkool óf de buitenste savooienkoolbladeren) – 75 g walnoten – 1 rode ui – 1 tl kurkumapoeder – 1 tl komijnpoeder – 0.5 tl kaneelpoeder – 2 tenen knoflook – halve el verse rozemarijn – 2 el tamari – appelazijn – olijfolie + olie om in te bakken – zeezout en peper

Bereiding

Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels appelazijn en 1 el honing. Giet over de walnoten en schep goed om.

Snijd de bloemkool in stukjes van grofweg een 0,5 tot 1 centimeter (of gebruik de keukenmachine). Maak dunne plakjes van de kastanjechampignons. En snijd de rozemarijn zo fijn mogelijk. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de dikke nerven van de palmkool heel fijn, het blad grof en houd de twee apart van elkaar.

Verhit olie in een pan en bak de ui in een minuut glazig. Voeg de kastanjechampignons, rozemarijn en fijngesneden koolnerven toe en bak een paar minuten tot alles gaar is. Voeg in de laatste minuut het palmkoolblad en de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Verhit olie in een wok. Voeg de bloemkoolstukjes, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak, terwijl je regelmatig omschept, in een paar minuten of tot de stukjes zacht zijn maar nog wel beet hebben. Blus af met 2 eetlepels tamari en 1 eetlepel appelazijn.

Meng de kastanjechampignons en kool met de bloemkoolstukjes. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de gemarineerde walnoten met zeezout. Verdeel de pilaf over de borden en garneer met de walnoten.