Heerlijke courgettes gevuld met ricotta!
Maak dit heerlijke recept! Heerlijk voor bij de BBQ en klaar in een handomdraai!
Ingredienten
4 courgettes
1 rode ui
1 teen knoflook
500 g ricotta
1 ei
3 el geraspte parmezaan
3 el pijnboompitten
¼ bosje basilicum (gesnipperd)
olijfolie
peper
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, snij er het hoedje af en haal er het vruchtvlees uit.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Meng de ricotta met het ei, de ui, de knoflook, de pijnboompitten, de munt en de parmezaan. Vul de courgettes met het mengsel en zet het hoedje er weer op.
Beboter een ovenschaal. Schik er de gevulde courgettes in en schuif ze 30 minuten in de oven.