Verwen je huisdier op 4 oktober met heerlijke biologische diervoeding van EKONOOM

Op 4 oktober geef je je hond een lekker bot, je kat lekkere biologische vispate of brokjes of je konijn een dikke knuffel :).  Dan is het namelijk dierendag! Die dag is niet zomaar gekozen. Ook EKONOOM zet op deze dag alle dieren in het zonnetje!


Deze dag is in het leven geroepen om de de aandacht te vestigen op de rechten van dieren. Dierenrechten activisten organiseren rondom deze dag tal van activiteiten om het dierenwelzijn onder de aandacht te brengen. Respectvolle behandeling en het welzijn van alle dieren staan hierbij centraal Mensen zijn verantwoordelijk voor het welzijn van dieren in de breedste zin van het woord, zodat elk dier een fatsoenlijk leven kan leiden zonder onnodige pijn of schade te lijden. En EKONOOM ondersteunt deze visie van harte.

De dierenbeschermers kozen voor 4 oktober, de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi. Deze Franciscus was onder andere de heilige van planten en dieren. Volgens een legende hield hij ooit een kerkdienst voor dieren. Geen gekke keuze dus:). Sinds de grote vergadering van dierenbeschermers in 1929 vieren we dus ieder jaar op 4 oktober dierendag!