Brownie met hazelnootmeel

 

Lekker voor bij de koffie of als lekkernij tussendoor. De kids weten er ook wel raad mee!

Benodigdheden:

  • 40 gram cacao
  • 180 gram pure chocolade
  • 180 gram boter
  • 330 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram hazelnootmeel
  • 5 eidooiers
  • 80 ml heet water
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Smelt de boter met de chocolade in een pannetje op een laag vuurtje.
  2. Meng het water en de cacao, roer dit goed door.
  3. Voeg alle suikers, het meel en de eieren in een grote kom.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe.
  5. Meng alles goed door.
  6. Giet de mix over in een bakblik en zet voor 30-45 minuten in de oven.
  7. Check met een satéprikker of de brownie klaar is. De satéprikker mag er iets nat uit komen, anders heb je een droge brownie.

En smullen maar!