Lekker stevige boerenkool van Bijzonderland (Nijeveen) 

 

De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries.
Boerenkool heeft een stevige smaak die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. Een echte powergroente! De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan.

Bij ongesneden boerenkool let je op brede kroesrand. Die moet net als de andere bladeren frisgroen zijn. Bij gesneden boerenkool let je alleen op de frisgroene kleur en de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

 

Een paar ideetjes met boerenkool

  • in stamppot met rookworst en een kuiltje jus
  • in stamppot met gebakken appel en geraspte kaas
  • in een ovenschotel met laagjes aardappelpuree, tomatensaus en kaas
  • roerbakken met ui en tomatensaus, serveren met aardappelpuree
  • stomen met ui