Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Stamppot van bleekselderij en banaan

Hoofdgerecht, Glutenvrij 2 porties
Aantal porties:
2

350 gr bleekselderij 

750 gr aardappelen

 zout

peper 

1 ui

100 gr chorizo in dikke plakjes

1 banaan

25 gr boter

100 gr smeerkaas

40 gr amandelen

Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Snijd de plakjes chorizo in vieren en de banaan in stukjes. Hak de amandelen fijn en rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter en bak de ui met de chorizo hierin op matig vuur 4 minuten. Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee. Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het chorizo-mengsel en de smeerkaas erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door.

Ingredienten

  Laden…