Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gebakken knolselderij met warme tomatensaus

Hoofdgerecht, Vegetarisch 4 porties 45 minuten bereiden
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 600 g knolselderij
  • ½ kg rijpe tomaten
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • zilvervliesrijst
  • 2 blaadjes peterselie
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 eiwitten  
  • 50 g paneermeel
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • mespunt zout

 

Bereidingswijze

1. Verwijder van de knolselderij het groen. Schil de knol en snijd deze in plakken van 1/2 cm dik.

2. Kook de knolselderij ca. 3 minuten in ruim kokend water met een mespunt zout. Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen.

3. Strooi in een diep bord de bloem. Klop in een ander diep bord de eiwitten los. Strooi in het derde diep bord paneermeel.

4. Haal de plakken knolselderij eerst door de bloem, dan door de eiwitten en dan door het paneermeel.

5. Bak de plakken in de koekenpan, op een matig vuur, in de boter goudbruin.

6. Nu maak je de tomatensaus. Stoof voor deze saus de tomaten met de ui en de blaadjes basilicum of peterselie 20 minuten in de olijfolie op een laag vuur gaar. Wrijf dit door het zeef en kook het op een laag vuur tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

7. Doe de knolselderij nu op een bord, giet er de saus over. Serveren met zilvervliesrijst 

Ingredienten

  Laden…