Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Gebakken knolselderij met warme tomatensaus

Hoofdgerecht, Vegetarisch 4 porties 45 minuten bereiden
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4

600 g knolselderij

½ kg rijpe tomaten

1 fijngehakte kleine ui

zilvervliesrijst

2 blaadjes peterselie

1 eetl olijfolie

2 eiwitten  

50 g paneermeel

100 g boter

50 g bloem

mespunt zout

Verwijder van de knolselderij het groen. Schil de knol en snijd deze in plakken van 1/2 cm dik. Kook de knolselderij ca. 3 minuten in ruim kokend water met een mespunt zout. Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen. Strooi in een diep bord de bloem. Klop in een ander diep bord de eiwitten los. Strooi in het derde diep bord paneermeel. Haal de plakken knolselderij eerst door de bloem, dan door de eiwitten en dan door het paneermeel. Bak de plakken in de koekenpan, op een matig vuur, in de boter goudbruin. Serveer de knolselderij met een warme tomatensaus. Stoof voor deze saus de tomaten met de ui en de blaadjes basilicum of peterselie 20 minuten in de olijfolie op een laag vuur gaar. Wrijf dit door het zeef en kook het op een laag vuur tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Serveren met zilvervliesrijst (te bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking)

Ingredienten

  Laden…