Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Hartige snijbiettaart

Hartige snijbiettaart
Hoofdgerecht 4 porties 30 minuten voorbereiden
Voorbereidingstijd:
30 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Maak deze heerlijke hartige taart met snijbiet. Echt verrassend lekker!

Bereidingswijze -Verwarm de oven voor op 220 graden (stand 7). -Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. -Draai het deeg om en leg het in een bakvorm ( 28 cm), prik er met een vork gaatjes in. -Bedek het deeg met bakpapier en zet het deeg 10 minuten in de oven. -Was de bladeren van de snijbiet en hak ze in grove stukken. -Laat in een stevige pan 50 gram boter smelten en smoor de bladeren 5 minuten met het deksel op de pan. -Smelt in een steelpan de rest van de boter en doe er de bloem bij, laat dit mengsel al roerend enkele minuten koken. -Voeg de melk toe en laat inkoken tot een dikke saus. Neem de pan van het vuur. -Voeg room, kaas en groenten toe en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat. -Vul de taart met dit mengsel en zet circa 20 minuten in de oven. Om een goudbruin randje te krijgen, bestrijkt u de bovenkant van de taart met melk of eigeel.

Ingredienten

  Laden…