Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Crème brûlée

Crème brûlée
Nagerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 45 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 1 vanille- of kaneelstokje
  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram witte basterdsuiker

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 125 °C.

2. Breng de melk samen met de slagroom aan de kook en voeg het vanillestokje toe. Zet het vuur 5 minuten op een lage temperatuur en verwijder het vanillestokje.

3. Klop de eidooiers met de suiker in een kom zodat het een crème wordt. 

4. Schenk vervolgens de slagroom en melk erbij. Verdeel de custard over het een aantal schaaltjes. Zet de kommetjes in de oven en laat de crème in circa 45 minuten gaar worden. Zet de schaaltjes daarna voor circa 2 tot 3 uur in de koelkast om verder af te koelen.

5. Haal de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi de toetjes met een laagje basterdsuiker. Bedek de vulling goed met de suiker zodat deze niet kan aanbranden. Zet de schaaltjes voor een korte periode in de oven, vlak onder het grill element. Laat ze maximaal 2 minuten staan tot de suiker een bruine kleur heeft.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenbestendige schaaltjes

  Laden…