Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Crème brûlée

Crème brûlée
Nagerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 45 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten:

250 ml slagroom
250 ml melk
1 vanille- of kaneelstokje
5 eieren
100 gram suiker
50 gram witte basterdsuiker

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 125 °C. Breng de melk samen met de slagroom aan de kook en voeg het vanillestokje toe. Zet het vuur 5 minuten op een lage temperatuur en verwijder het vanillestokje. Klop de eidooiers met de suiker in een kom zodat het een crème wordt. Schenk vervolgens de slagroom en melk erbij. Verdeel de custard over het een aantal schaaltjes. Zet de kommetjes in de oven en laat de crème in circa 45 minuten gaar worden. Zet de schaaltjes voor circa 2 tot 3 uur in de koelkast om verder af te koelen.

Haal vervolgens uit de koelkast en bestrooi de toetjes met een laagje basterdsuiker. Bedek de vulling goed met de suiker zodat deze niet kan aanbranden. Zet de schaaltjes voor een korte periode in de oven, vlak onder het grill element. Laat ze maximaal 2 minuten staan tot de suiker een bruine kleur heeft.

Ingredienten

  Laden…