Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Spinaziebol (spinazie met ei in bladerdeeg)

Voorgerecht, Vegetarisch 4 porties 10 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 450 gram spinazie
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 50 gram paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 hardgekookte eieren
  • 8 plakjes bladerdeeg


Bereidingswijze

1. Bereid spinazie voor volgens eigen wijze. Tip snij de spinazie iets minder grof.

2. Doe de spinazie in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Maak de spinazie op smaak met peper, zout, nootmuskaat en meng er de geraspte kaas en het paneermeel door. 

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg er 4 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de helft van de spinazie over het bladerdeeg. Leg er de eieren op. Verdeel nu de rest van de spinazie over de eieren. Zorg dat de eieren "verpakt" zijn. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water. Leg de overige plakjes erop en druk ze goed aan met een vork.

4. Bak de spinazie-bollen plm. 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze mooi bruin zien. 

Serveertips
Snij de bollen door voor het opdienen. Lekker met tomatensalade.

Ingredienten

  1. Biologische Eieren Demeter (6 stuks)

    Biologische Eieren Demeter (6 stuks)

      3,89
  2. Biologische Pittig Geraspte Kaas (Weerribben, 100 gram)
  3. Biologische Spinazie Grof (500 gram)

    Biologische Spinazie grof (500 gram van Jochum de Boer, Kimswerd)

    Normale prijs:   5,50

    Special Price   3,25

Extra benodigdheden

Oven

Taartblik

  Laden…