Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Broccolitaart met peer en blauwschimmelkaas

Nagerecht, Vegetarisch 4 porties 20 minuten voorbereiden 40 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

500 g broccoliroosjes, 1 ui in ringen, 50 gram pompoenpitjes, geroosterd, 2 handperen, in partjes gesneden, versgemalen zout en peper, 150 g gorgonzola verbrokkelt, 3 eieren, 2 dl (soja)melk of zure room, 2 koppen tarwemeel of bloem en een snuf zeezout, 1/2 dl olijfolie, 1/2 dl water

Dit is zo'n makkelijk deeg, dat het extra veel voldoening geeft als je het zelf maakt, zeker met voedzame biologische ingrediënten! Het meel, het zeezout, de olijfolie en het water met elkaar mengen en snel tot een samenhangend deeg kneden. Een lage bakvorm hiermee bekleden en met een vork verschillende malen inprikken. Broccoli wassen en in stukjes scheuren*. De broccoli even (5-6 minuten) stomen of blancheren in een bodempje water en vervolgens snel afspoelen onder koud water. Eieren loskloppen, (soja)melk of room erbij voegen en op smaak brengen met peper en zout. Broccoli, peren, uienringen en blauwschimmelkaas over de deegvorm verdelen, vervolgens bestrooien met pompoenpitten en het eimengsel er over gieten. In een voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 minuten bakken, tot het goudbruin uit de oven komt.

*Van biologische broccoli kun je ook de stengels/stam eten! Als het stevige stengels zijn, kun je ze het beste even schillen, anders snij je de stengels gewoon in stukjes. In gangbare groenten blijven te veel schadelijke chemicaliën achter in de bladeren en stengels maar bij biologische broccoli benut je juist de extra mineralen en vitamines die hierin zitten. Van de hele stronk kun je goed groentebouillon trekken. Niet te lang laten koken, max 10-15 minuten, anders wordt de bouillon bitter.

Ingredienten

  Laden…