Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Broccolitaart met peer en blauwschimmelkaas

Nagerecht, Vegetarisch 4 porties 20 minuten voorbereiden 40 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
40 minuten
Totale tijd:
60 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 500 gram broccoliroosjes
  • 1 ui in ringen
  • 50 gram pompoenpitjes, geroosterd
  • 2 handperen, in partjes gesneden
  • versgemalen zout en peper
  • 150 gram gorgonzola verbrokkelt
  • 3 eieren
  • 2 dl (soja)melk of zure room
  • 2 koppen tarwemeel of bloem
  • een snuf zeezout
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1/2 dl water

 

Bereidingswijze

1. Begin met het maken van het deeg, kneed hiervoor het meel, zeezout, olijfolie en het water tot een samenhangend deeg. 

2. Een lage bakvorm met het deeg bekleden en met een vork verschillende malen inprikken.

3. Was de broccoli en scheur in stukjes. De broccoli even (5-6 minuten) stomen of blancheren in een bodempje water en vervolgens snel afspoelen onder koud water.

4. Eieren loskloppen, (soja)melk of room erbij voegen en op smaak brengen met peper en zout.

5. Broccoli, peren, uienringen en blauwschimmelkaas over de deegvorm verdelen, vervolgens bestrooien met pompoenpitten en het eimengsel er over gieten.

6. In een voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 minuten bakken, tot het goudbruin uit de oven komt.

Ingredienten

Extra benodigdheden

Oven

Ovenschaal

  Laden…