Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Prei met rozijnen

Hoofdgerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties
Aantal porties:
4

800 gr prei

3 eetl rozijnen

100g cashewnoten

1 theel kerriepoeder

2 eieren

boter

1 dl room

4 eetl sherry (voorraadkast)

peper - zout

nootmuskaat

Maak de prei schoon, was deze en snijdt ze in stukken van ongeveer 10 centimeter. Kook de stukken prei in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Spoel ze dan af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Doe de sherry in een kommetje en week hierin de rozijnen. Klop de eieren los met de room en roer er wat peper, zout en nootmuskaat door. Vet een ovenschaal in en leg hier de stukken prei in. Giet hier het ei – roommengsel over. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Hak de cashewnoten grof en rooster deze in een droge koekenpan. Doe er dan 1 eetlepel boter, kerriepoeder en de rozijnen met de sherry bij. Giet dit mengsel over de prei en leg er hier en daar een klontje boter op. Zet de schaal dan nog 5 minuten in de oven.

 

Ingredienten

  Laden…