Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Zoete appelcake (high tea)

Zoete appelcake (high tea)
Tussendoor 4 porties 15 minuten voorbereiden 30 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4
Door het gure herfstweer krijgen we allemaal spontaan trek in knusse herfstgerechten. Een typisch gerecht voor dit seizoen is deze overheerlijke zoete appelcake. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
 
Ingrediënten
150 gram speltmeel
150 gram kwark
50 gram havermout
50 gram roomboter / ghee + extra invetten cakevorm
50 gram bruine suiker
50 ml melk
30 gram honing
2 eieren
2 appels, 1 geraspt + 1 in dunne plakjes
1 banaan, fijngeprakt
1,5 tl bakpoeder
1,5 el kaneel
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de roomboter / ghee gesmolten is, vet vervolgens de cakevorm in.
Doe de 'natte ingrediënten' samen in een kom (yoghurt, melk, honing, roomboter, fijngeprakte banaan en eieren). Mix het geheel goed door elkaar. Voeg het speltmeel, havermout, bakpoeder, suiker en kaneel toe en mix weer goed door elkaar. Spatel de geraspte stukjes appel door het beslag en giet in de cakevorm. Top met de plakjes appel en bestrooi met wat extra suiker. Zet voor ca. 50-60 minuten in de oven. Eet smakelijk!
 
*Serveertip: extra lekker met een eetlepel kwark en wat extra kaneel.
*Variatietip: geef de cake een crunch door wat fijngehakte (wal)noten toe te voegen aan het recept.
 
 
 

Ingredienten

  Laden…