Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Zoete appelcake (high tea)

Zoete appelcake (high tea)
Tussendoor 4 porties 15 minuten voorbereiden 30 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4
Ingrediënten
  • 150 gram speltmeel
  • 150 gram kwark
  • 50 gram havermout
  • 50 gram roomboter / ghee + extra invetten cakevorm
  • 50 gram bruine suiker
  • 50 ml melk
  • 30 gram honing
  • 2 eieren
  • 2 appels, 1 geraspt + 1 in dunne plakjes
  • 1 banaan, fijngeprakt
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 el kaneel

 
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat de roomboter / ghee gesmolten is, vet vervolgens de cakevorm in.
2. Doe de 'natte ingrediënten' samen in een kom (yoghurt, melk, honing, roomboter, fijngeprakte banaan en eieren). Mix het geheel goed door elkaar.
3. Voeg het speltmeel, havermout, bakpoeder, suiker en kaneel toe en mix weer goed door elkaar.
4. Spatel de geraspte stukjes appel door het beslag en giet in de cakevorm. Top met de plakjes appel en bestrooi met wat extra suiker.
5. Zet voor ca. 50-60 minuten in de oven. Eet smakelijk!
 
*Serveertip: extra lekker met een eetlepel kwark en wat extra kaneel.
*Variatietip: geef de cake een crunch door wat fijngehakte (wal)noten toe te voegen aan het recept.
 
 
 

Ingredienten

  Laden…