Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Gebonden tomatensoep met prei en basilicum

Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

500 gr aardappelen

2 preien

2 teentjes knoflook

500 gr tomaten

4 el basilicum

Uit je voorraadkast:  2 el olijfolie - 1 l water - 2 groentebouillonblokjes

Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de uiteinden van de prei en snijd het witte/lichtgroene deel van de prei in ringen. Doe de preiringen in een vergiet en was deze goed. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn.

Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook, de preiringen en de aardappelblokjes toe aan de pan. Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook en los hierin de bouillon op.

Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd de tomaten in 4 stukken.

Voeg de bouillon en de tomaten toe aan de soeppan en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en kook nog 20 minuten.

Gebruik een blender of een staafmixer om de soep, tot de gewenste dikte, te pureren.

Serveer de soep in diepe borden en garneer met wat fijngesneden basilicum.

Ingredienten

  1. Biologische Aardappelen Alouette, 2 kilo
  2. Biologische Basilicum plant

    Biologische Basilicum op pot

      2,99
  3. Biologische Knoflook Droog (150 gram)

    Biologische Knoflook Droog (150 gram)

      1,65
  4. Biologische Prei (De Eerste, 700 gram)

    Biologische Prei (De Eerste, 700 gram)

      2,99
  5. Biologische Tomaten (500 gram)

    Biologische Tomaten (500 gram)

      2,99
  Laden…