Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Tomatensoep

Voorgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe soeptomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram boter of margarine
  • 3-4 eetlepels tarwebloem
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 liter heet water of groentebouillon
  • 1 theelepel suiker
  • 1 1/2 theelepels zout
  • 1 mespunt gemalen witte peper
  • 4 theelepels crème fraîche
  • verse basilicumblaadjes

 

Bereidingswijze

1. Overgiet de tomaten kort met kokend water en laat ze vervolgens met koud water schrikken. Pel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.

2. Schil de uien en de knoflookteen en hak ze fijn.

3. Verhit de boter in de pan en fruit de gehakte ui en de knoflook erin. Strooi de bloem erover en roer de tomatenpuree erdoor. Al roerend voeg je nu het hete water of de groentebouillon toe.

4. Neem de pan van het vuur en roer het mengsel totdat de soep glad is en er geen klontjes meer te zien zijn.

5. Breng de soep nu nog een keer aan de kook en voeg de blokjes tomaat toe. Laat de soep afgedekt 10 minuten op een laag vuur koken.

6. Voeg de suiker toe en breng de soep met zout en peper op smaak.

7. Verdeel de soep in soepborden en garneer ze met crème fraîche en basilicumblaadjes.

Ingredienten

  Laden…