Groeigeld

Misschien weet je het nog. Eind januari hebben wij onze klanten gevraagd om te investeren in onze groei. We wilden 20.000 euro “ophalen” en dat was binnen 1 week gepiept. Een groot deel van dit geld is inmiddels omgezet in boodschappen voor de deelnemers, die daarmee een prima rendement hebben gescoord.

Voor ons was deze manier van “intern crowdfunden” een experiment.
In 2013 hebben we een crowdfunding gedaan via een extern platform. Dat werkte prima, maar de hoge kosten voor dit platform waren een nadeel. Daarom wilden wij deze keer eens zien of onze klanten in ons wilden investeren. En het moet gezegd: Dit smaakt naar meer!

De komende jaren moeten we flink doorgroeien om ons voortbestaan te waarborgen. Klinkt een tikkie zwaar misschien? Het zit zo:
Jaren geleden heb ik besloten dat EKONOOM geen lokale kleine webwinkel moet blijven. Om onze klanten echt goed van dienst te zijn, en te blijven, moeten we een groot assortiment en concurrerende prijzen bieden. Dat lukt alleen als we doorgroeien naar een grote(re) landelijke speler.

We hebben de afgelopen jaren een geheel nieuwe webwinkel gebouwd en leveren al 2 jaar in heel Nederland. Nu zijn we bezig met de voorbereidingen om iedere klant meerder dagen per week van dienst te kunnen zijn. Dat vraagt flinke investeringen.

Een eerste financiering daarvan hebben we nu rond. Voor de volgende ronde gaan we opnieuw een beroep op onze klanten doen. Dat zal waarschijnlijk al in het najaar aan de orde zijn. We doen je dan een mooi (en lekker) aanbod.

Word dus vervolgd. Doe je mee in het najaar?