Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Witte kool hapjes uit de oven

Witte kool hapjes uit de oven
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Eerder maakte ik al eens eimuffins. Deze keer vullen we ze met witte kool, broccoli en ham. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Serveer als voorgerecht of als hapje tijdens de paasbrunch. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

 

Ingrediënten

5 eieren

flinke scheut melk

vulling: 100-150 gram witte kool (julienne gesneden), broccoli roosjes, geraspte kaas, kleine stukjes ham

flinke snuf zout en peper

1 bladerdeegvel per muffin (je kunt ook croissantjesdeeg gebruiken!)

boter voor het invetten van de muffinvorm

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in met wat boter. Verwarm een pannetje water en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar. Meng in een schaal de eieren met de melk en breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de vulling toe en roer/meng door elkaar. Doe de (ontdooide) plakjes bladerdeeg in de vormpjes en schep wat van de vulling hierin. Giet vervolgens wat van het eimengsel over de ingrediënten. Houdt er rekening mee dat de vulling wat gaat uitzetten. Vul daarom voor ongeveer 3/4. Zet de muffins vervolgens voor circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!

Extra lekker: je kunt in plaats van bladerdeegvellen ook croissantjesdeeg gebruiken!

 

 

 

 

Ingredienten

  Laden…