Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Salade Nicoise

Salade Nicoise
Voorgerecht, Hoofdgerecht 4 porties 15 minuten voorbereiden 10 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
25 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 100g snijbonen, in reepjes
  • 4 eieren
  • 4 middelgrote nieuwe aardappelen, beetgaar gekookt
  • 8 cherrytomaatjes
  • een handvol slablaadjes van het seizoen
  • 400g tonijn uit blik
  • 4 ansjovisfilets
  • ca. 16 zwarte olijven

Voor de dressing:

  • olijfolie, extra vergine
  • 2 el witte wijnazijn

 

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de snijbonen in 1 minuut beetgaar. Haal de snijbonen uit het water en spoel deze af onder koud water.

2. Zet het vuur laag en kook de eieren ongeveer 6 minuten in de pan met water. Spoel de eieren na het koken af met koud water, pel ze, en snijd ze in 4 stukken.

3. Neem een grote kom en meng hierin de beetgaar gekookte aardappels, tomaten, snijbonen, sla, tonijn, ansjovis, olijven en de dressing.

4. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salade met de eieren er bovenop.

Ingredienten

  Laden…