Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Supersimpele appelgebakjes uit de oven

Supersimpele appelgebakjes uit de oven
Tussendoor 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2
Hoewel je maar weinig ingrediënten nodig hebt, bevat dit recept een overheerlijke smaakexplosie. Heerlijk als dessert, maar ook lekker bij de koffie of thee. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
 
Ingredienten
2 appels, in blokjes
2 el bruine suiker
1,5 el abrikozenjam
1/2 tl kaneel
bladerdeeg 
1 ei, losgeklopt
 
Voor erbij: extra abrikozenjam, ijs of kwark
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop 4 of 6 vellen bladerdeeg, afhankelijk van wat er op jouw bakplaat past. Meng in een grote schaal de appel, suiker, jam en kaneel goed door elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel de appelvulling over het midden van de bladerdeegvellen. Vouw nu 2 van de punten over elkaar. Bestrijk de boven kant met het losgeklopte ei en strooi er nog wat extra suiker overheen. Bak de appelgebakjes in circa 20-25 minuten bruin in de oven. Tip: de gebakjes zijn warm het lekkerst. Eet smakelijk!
 
 

Ingredienten

  Laden…