Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Gevulde meatloaf met champignons

Hoofdgerecht 4 porties 35 minuten voorbereiden 35 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
35 minuten
Kooktijd:
35 minuten
Totale tijd:
70 minuten
Aantal porties:
4

500 gr rundergehakt

90 gr ontbijtspek

200 gr kastanjechampignons

1 prei

250 gr cherrytomaten

2 teentjes knoflook

300 gram krieltjes

Uit je voorraadkast:  2 el boter - 2 el olijfolie - 3 sneetjes witbrood

- 100 ml melk - 2 handjes basilicum

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verwijder intussen de onderkant en de buitenste bladeren van de prei. Was de prei en snijd deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn.

Meng het gehakt in een kom met de fijngesneden prei, knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de korstjes van het brood. Voeg de melk in een diep bord en week het brood 2 minuten in de melk. Knijp het brood uit, voeg dit toe aan het gehakt en meng het geheel.

Borstel de champignons schoon en snijd deze in stukjes of kleine schijfjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de champignons hier aan toe. Bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur in. Voeg het vocht toe in de pan van de champignons en bak 5 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes fijn. Neem de pan van het vuur en meng de basilicum erdoor.

Vet met de boter een cakevorm en ovenschaal in. Bekleed de binnenkant van de cakevorm met de speklapjes en houd circa 3 centimeter over de rand.

Schep de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm, verdeel de champignons erover en dek af met de rest van het gehakt. Vouw de meatloaf dicht met de rest van het spek.

Plaats de meatloaf voor 45 minuten in het midden van de oven en bak deze goudbruin en gaar.

Leg de cherrytomaten in de ovenschaal, voeg wat olijfolie toe en plaats de schaal de laatste 10 minuten van de oventijd naast het gehaktbrood en rooster mee.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de krieltjes ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Zet hierna het vuur laag tot de meatloaf klaar is.

Leg de tomaatjes in de ovenschaal, voeg wat olijfolie toe en plaats de schaal de laatste 10 minuten van de oventijd naast het gehaktbrood en rooster mee.

Ingredienten

  1. Biologische Basilicum plant

    Biologische Basilicum op pot

      2,99
  2. Biologische Cherry Tomaten (250 gram)

    Biologische Cherry Tomaten (250 gram)

    Normale prijs:   1,95

    Special Price   1,49

  3. Biologische Frites Potato Joe (Natural Cool, 1250 gram)
  4. Biologische Kastanjechampignon (250 gram)

    Biologische Kastanjechampignon (250 gram)

    Normale prijs:   2,35

    Special Price   1,95

  5. Biologische Knoflook Droog (150 gram)

    Biologische Knoflook Droog (150 gram)

      1,65
  6. Biologische Krielaardappeltjes (500 gram)
  7. Biologische Olijfolie extra vergine (Salvagno, 500 ml)
  8. Biologische Ontbijtspek (PUUR, 90 gram)

    Biologische Ontbijtspek (PUUR, 90 gram)

      2,45
  9. Biologische Prei (De Eerste, PER STUK)

    Biologische Prei (De Eerste, PER STUK)

      2,09
  10. Biologische Roomboter Demeter (Zuiver Zuivel, 250 gram)
  11. Biologische Volle melk Demeter (Zuiver Zuivel, 1 liter)
  Laden…