Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Andijvie op z’n Portugees

Hoofdgerecht, Glutenvrij 2 porties
Aantal porties:
2

100 g pikante geraspte kaas

1 andijvie

3 tomaten

100 g boter

2 kabeljauwmoten (van 250 à 300 g)

35 g tomatenpuree

1½ eetl citroensap

4 eieren

½ theel Provençaalse kruiden

1 eetl basilicum (fijngehakt)

12,5 cl olijfolie

zout &peper

Maak de andijvie schoon, blancheer in kokend gezouten water en laat uitlekken. Gedurende 5 min. laten stoven in de hete boter en kruiden met peper, zout en citroensap. Overscheppen in een beboterde ovenschotel. De vismootjes halfgaar pocheren, laten uitlekken en op de andijvie schikken. De gepelde hardgekookte eieren middendoor snijden en langs de randen van de schotel schikken. Een tomatencoulis: Hiervoor de tomaten even onderdompelen in kokend water, de pel verwijderen, halveren, ontpitten en pletten met een vork. Voeg het citroensap, de kruiden, het peper & zout toe en pureer het geheel met de mixer. Onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toevoegen tot een gebonden saus ontstaat. De tomatenpuree door de saus roeren en afwerken met het gehakte basilicum. Overgieten met tomatencoulis en kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bestrooien met geraspte kaas en 10 min laten gratineren in de hete oven of onder de grill. Heet serveren.  

Ingredienten

  Laden…