Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Vegan Kerstrecept: Bietencarpaccio

Vegan Kerstrecept: Bietencarpaccio
Voorgerecht, Vegetarisch 4 porties 10 minuten voorbereiden 45 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
45 minuten
Totale tijd:
55 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 4 bieten 
  • 75 gram rucola 
  • 2 sinaasappels
  • 0,5 rode ui
  • geroosterde gehakte hazelnoten


Voor de dressing:

  • 1,5 cm gember geraspt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel zout 
  • 2 mespunten kurkuma

 

Bereidingswijze

1. Kook de bietjes (eventuele chioggia en rode biet apart van elkaar om verkleuring te voorkomen) 45 minuten. Koel de bietjes af in koud water en schil ze

2. Snijd de schil van de sinaasappels. Breng dan een mesje lang de vliesjes zodat de partjes loskomen en snijd deze in stukjes. Zet apart in een bakje.

3. Schil de ui in flinterdunne ringen.

4. Voor de dressing kan je nu de gember schillen en raspen.

5. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dressing toe en meng goed door elkaar.

6. Snij de bieten in dunne plakjes. Gebruik hier een mandoline of kaasschaaf voor.

7. Verdeel de rucola over de borden. Leg vervolgens de plakken biet op de rucola. Verdeel de ui en sinaasappel over de bietjes. Sprenkel de dressing erover en nog wat verse zwarte peper. Strooi tot slot de geroosterde gehakte hazelnoten over de carpaccio en dien op.

Dit is een recept van Frank van Healthy Vega

Ingredienten

  Laden…