Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Bietenburgers

Bietenburgers
Hoofdgerecht 2 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
2

Deze burgers zijn lekker knapperig en heel voedzaam met een basis van rode biet. De burgers zijn vullend, maar je kunt er natuurlijk nog een lekkere salade bij serveren. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

 

 

Ingredienten
350 gram kikkererwten
2 rode bieten
1 ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

50-75 gram havermout

1 ei
kruiden: snuf chiliflakes, 2 tl tijm, 2 tl paprikapoeder, peper en zout
4 broodjes
olie, om in te bakken
optioneel: sla, avocado, augurk, mayonaise en ketchup
 
Tip: serveer met groentefriet!
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de ui en knoflook in een koekenpan glazig. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af. Doe de kikkererwten in een kom en pureer met een staafmixer. Doe samen met de havermout, het ei, de kruiden in een grote kom. Voeg de knoflook en ui hier aan toe. 
 
Doe de bieten voor een paar sec. in de keukenmachine of snijd heel klein. Maak er geen moes van! Voeg bij de rest van de ingrediënten en roer goed door elkaar. Is het mengsel nog te vochtig? Voeg dan wat extra havermout toe.
Maak je handen vochtig en vorm 4 burgers van het mengsel. 
 
Verhit een koekenpan met olie. Bak de burgers op middelhoog vuur om en om aan in circa 2 minuten. Leg de burgers vervolgens op een rooster met bakpapier en bak nog 15 a 20 minuten in de oven. Draai ze op de helft even om.
 
Snijd de broodjes open, bak ze kort even in de pan, doe wat mayo en ketchup op de broodjes en beleg met de sla, burgers en alles wat je lekker vindt. Eet smakelijk!
 
 

Ingredienten

  Laden…