Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Courgette plaattaart met salade

Voorgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 20 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
40 minuten
Aantal porties:
4

6 plakjes bladerdeeg

1 courgette

4 tomaten

1 rode ui

3 el groene pesto

50 gram Parmezaanse kaas

2 komkommers

1 rode paprika

Uit je voorraadkast:  3 el olijfolie - 1 el azijn – 3 el tijm

 

 

 

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg deze los van elkaar neer zodat ze goed kunnen ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was ondertussen de courgette en tomaat en snijd de uiteinden van de courgette eraf. Snijd de tomaat en courgette in plakjes. Pel de ui en snijd deze in ringen. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bladerdeegplakken over de bakplaat, maar zorg dat deze allemaal aansluiten en een geheel vormen. Vouw van de buitenste randjes ongeveer 1 cm naar binnen. Gebruik een vork om wat gaatjes in het deeg te prikken. Besmeer de bodem, de dubbelgevouwen rand vrijlaten, met de pesto. Verdeel de plakjes tomaat en courgette erover. Verdeel ook de ui over de tomaat en courgette. Strooi de tijm over de plaattaart en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Maak het geheel op smaak met zout en peper. Bak het geheel voor 25 minuten in de oven. Was ondertussen de komkommer en paprika. Verwijder de uiteinden van de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd de gehalveerde komkommer in reepjes. Halveer tevens de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de komkommer en paprika in een schaal en voeg de olijfolie en azijn toe. Breng de salade op smaak met peper en zout. Snijd de plaattaart in stukken en serveer met de komkommer-paprikasalade.

Ingredienten

  Laden…