Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Ananas met zoete kokossaus

Nagerecht, Vegetarisch, Glutenvrij 4 porties 25 minuten voorbereiden 70 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
25 minuten
Kooktijd:
70 minuten
Totale tijd:
95 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram suiker
  • 2 deciliter kokosmelk
  • 500ml slagroomijs
  • 1 eetlepel muntblaadjes in reepjes gesneden

 

Bereidingswijze

1.Snijd de ananas in 8 plakken van 1,5 centimeter dik. Snijd de schil eraf en verwijder de harde kern. Halveer de schijven.

2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.

3. Breng in een pan het sinaasappelsap met 75 ml water, de sinaasappelrasp en suiker aan de kook en los de suiker al roerende op.

4. Leg de ananas in de siroop en laat hem 5 minuten zachtjes koken. Roer de kokosmelk door de siroop en laat de ananas nog 3 minuten zachtjes sudderen.

5. Laat de ananas in de saus afkoelen en zet hem minstens 1 uur in de koelkast.

6. Neem de ananas uit de koelkast.

7. Schep het ijs in 4 wijde coupes en verdeel de ananas eromheen. Schep de kokossaus erover en bestrooi het gerecht met de munt.

Ingredienten

  1. Biologische Ananas (per stuk)
  2. Biologische Hand Sinaasappel Navelina (1 kilo uit Spanje)

    Biologische Hand Sinaasappel Navelina (1 kilo uit Spanje)

    Normale prijs:   3,99

    Special Price   3,49

  Laden…