Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Teriyaki van dadels

Hoofdgerecht 4 porties
Aantal porties:
4
  • 450 gr kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 rijpe mango
  • 10 medjoul dadels
  • 1 rode ui
  • Taugé
  • Bos-ui
  • 100 ml sojasaus
  • 40 ml witte wijnazijn
  • 2 el zoete ketjap
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 tl chilipoeder
  • Sesamzaadjes
  • 400 gr (zilvervlies)rijst
  • 2 el bloem

Ontpit de dadels en week deze minimaal 10 minuten in 100 ml water.

Doe de geweekte dadels (+ het water) in de keukenmachine. Mix dit tot een glad mengsel. Voeg dan de sojasaus, ketjap, azijn en fijgesneden knoflook, gember en rode peper bij. Meng dit alles tot een gladde saus.

Meng de bloem, chilipoeder en wat peper en zout. Snijd de kip in blokjes en meng met de bloem.

Snijd de ui en courgette. Verwarm een (wok)pan en bak de ui 2 minuten in wat olie. Doe dan de kip erbij en bak bruin (hoeft niet gaar). Voeg dan de courgette toe en bak kort mee.

Doe de saus bij de kip samen met een heel klein scheutje water. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg dan de gesneden mango toe en pruttel nog ongeveer 5 minuten. Kook in tot de gewenste dikte.

Kook ondertussen de rijst. Serveer de rijst en saus apart. Strooi wat lente-uitjes, taugé en sesamzaadjes over het gerecht.

Ingredienten

  Laden…