NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 06 - 40946233 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Gebruik je zelfgemaakte bouillon of zet water op voor de bouillon en voeg de /poeder toe (lees hiervoor de verpakking) en breng deze op temperatuur.
2. Pel en snipper de ui. Fruit deze in wat olijfolie en laat deze langzaamaan zacht worden, maar let op dat deze niet verkleurt.
3. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snij deze in reepjes. Grill daarna de paddenstoelen in een verhitte grillpan aan weerszijden totdat deze zacht geworden zijn. Besprenkel ze vervolgens met het citroensap en de tijm. Draai het vuur vervolgens uit.
4. Pers de knoflook uit boven de pan met de gefruite ui. Roer dit kort door. Voeg de boekweit toe en schep deze even om. Blus daarna de boekweit af met de witte wijn. Draai het vuur laag en voeg een eetlepel bouillon toe en roer het geheel goed door. Zorg ervoor dat de boekweit vochtig blijft.
5. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Blijf erbij en roer regelmatig door. Telkens als de bouillon verdampt, voeg je weer een eetlepel toe. Deze stap blijf je herhalen totdat de boekweit gaar is.
6. Voeg op het laatst de gegrilde champignons toe en warm deze even mee. Zet het vuur uit en roer en dan de geraspte vegankaas (of pecorino of parmezaan) doorheen en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Eet smakelijk!