Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Rood-wit-blauw Koningsdag cheesecake

Rood-wit-blauw Koningsdag cheesecake
Tussendoor 4 porties 20 minuten voorbereiden 10 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Leve de koning! Tijd voor een koninklijk recept. Een koninklijk cheesecake recept wel te verstaan. Een heerlijk romige cheesecake rijkelijk belegd met aardbeien en blauwe bessen voor een puur Hollandse touch. Lees je mee voor het recept?

Voor de bodem:

200 gram noten

75 gram honing

1 tl bakpoeder

1/2 tl zout

1/2 tl koek- en speculaaskruiden

druppel vanille extract boter, invetten randen

Vulling:

125 gram roomkaas

100 gram yoghurt

25 gram honing

1/4 citroensap

Topping:

blauwe bessen

aardbeien

optioneel: kwark

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met wat gesmolten boter. We gaan beginnen met de bodem. Doe hiervoor alle ingrediënten in de keukenmachine en mix alles goed door elkaar. Stort het beslag in de bakvorm en stamp goed vast met de onderkant van een lepel. Maak aan de zijkanten een randje, zodat de vulling er straks in kan. Zet voor circa 15 minuten in de oven. Als de bodem snel donker wordt, kun je er een bakpapiertje overheen leggen. Laat de bodem vervolgens helemaal afkoelen. 

Nu gaan we de vulling maken! Meng hiervoor alle ingrediënten met een staaf mixer tot een gladde massa. Verdeel over de bodem en strijk glad. Zet nu voor minimaal 2 uur in de koelkast. Top vervolgens met de aardbeien, blauwe bessen en eventueel wat kwark. Happy Kingsday!

 

 

Ingredienten

  Laden…