Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Healthy cheesecake met crunchy notenbodem (high tea)

Healthy cheesecake met crunchy notenbodem (high tea)
Tussendoor 4 porties 15 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten (voor de bodem)

  • 200 gr gemixte noten
  • 80 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel of koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • drupje/snuf vanille extract

 

Ingrediënten (voor de vulling)

  • 125 gr roomkaas
  • 100 gr stevige yoghurt
  • 25 gram honing
  • 1/4 citroensap

 

topping: een flinke hand blauwe bessen of een andere soort fruit naar keuze

 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. 

 

2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mixl goed door elkaar.

 

3. Schep het notenmengsel in de bakvorm en stamp goed vast (met de onderkant van een lepel).

 

4. Maak een randje door aan de zijkanten meer van het notenmengsel te scheppen.  Op deze manier kan je cheesecake vulling er straks goed in. Zet de bodem voor circa 15 minuten in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

 

5. Nu gaan we de vulling maken: meng hiervoor alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad beslag. Verdeel over de bodem en strijk glad.

 

6. Zet de cheesecake nu voor minimaal 3 uur in de koelkast. Op deze manier krijgt ie de kans om goed stevig te worden.

 

7. Top vervolgens met vers fruit en klaar is je cheesecake!

 
 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Springvorm (20cm)

Keukenmachine

  Laden…