Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Frisse couscous salade met venkel, appel en makreel

Hoofdgerecht, Lactosevrij 2 porties 20 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
35 minuten
Aantal porties:
2

300 gram couscous

2 appels

250 gram makreelfilet

2 venkelknollen

1 komkommer

Uit je voorraadkast:  6 el olijfolie - 2 el citroensap - 2 groentebouillonblokjes

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de venkelknollen onder koud water af. Verwijder eventuele bruine stukjes met een dunschiller, verwijder het groen (loof) en een klein stukje van de onderkant. Snijd het loof fijn en bewaar dit voor de garnering.

Snijd de knol in plakken of parten en verdeel deze over de bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel de venkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de venkel ongeveer 30 minuten in de oven.

Breng wat water aan de kook in een waterkoker. Giet de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Zorg ervoor dat de couscous net onder water staat. Voeg het bouillonblokje toe en laat de couscous zo wellen tot het water volledig is opgenomen.

Was intussen de appel en snijd deze in vier parten. Verwijder het klokhuis en naar wens de schil. Snijd de appel in schijfjes en snijd deze schijfjes in dunne reepjes, ook wel julienne genoemd! Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.

Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis in stukjes. Maak een dressing van de rest van de olijfolie, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de appel, venkel en makreel toe aan de couscous en schep alles goed door.

Serveer de couscous op de borden en garneer met het fijngesneden loof van de venkel.

Ingredienten

  Laden…