Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Pittige pompoenburgers

Bijgerecht, Vegetarisch, Lactosevrij 4 porties 10 minuten voorbereiden 20 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Totale tijd:
30 minuten
Aantal porties:
4

500 g pompoen, verse koriander, 21 g hazelnoten, 2 eieren, losgeklopt, 4 sneetjes volkorenbrood, 2 koffielepels olie, zout, 1 eetlepel milde currypasta, 4 hamburgerbroodjes, rauwkost (vb. tomaten, sla, rode ui)

Hulpmiddelen: Rasp, kom, koekenpan, antiaanbakpan

Halveer en schil de pompoen, verwijder de pitten en verdeel in schijven. Rasp de pompoen grof met een rasp en doe het in een kom. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur en hak ze daarna fijn.
Verkruimel het brood en voeg het samen met de hazelnoten toe aan de pompoen. Roer de currypasta, 1 koffielepel zout en de koriander erdoor. Voeg ten slotte de eieren toe en meng alles goed. Laat het pompoenmengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
Verdeel het pompoenmengsel over 4 grote of 8 kleinere porties en vorm ze tot burgers. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de burgers op een matig vuurtje tot ze goudbruin zijn, draai ze tussendoor regelmatig om.

Serveertips: serveer de burger samen met de rauwkost op een hamburgerbroodje.

Ingredienten

  Laden…