Hulp nodig? Bel Ekonoom via 050 - 3017166.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Pita met Falafel

Pita met Falafel
Hoofdgerecht 2 porties
Aantal porties:
2

Ingrediënten

- 75 ml yoghurt
- 1 schaaltje ProLaTerre Falafel Balletjes
- 2 el fijngehakte verse kruiden (bijv. dille, koriander en/of munt)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 pitabroodjes
- 2 el olijfolie
- 25 gram sla naar keuze
- gesneden rodekool
- basilicumblaadjes
- zout en peper

Bereidingswijze

Meng voor de kruidenyoghurt 75 ml Turkse yoghurt met 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 el fijngehakte verse kruiden (bijv. dille, koriander en/of munt) en 3 el water. Rooster 4 pitabroodjes in de broodrooster goudbruin en knapperig. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak 1 schaal falafel ballen (150 g) 4 min. Snijd de broodjes open. Besmeer ze dun met harissa en vul ze met 25 g sla naar keuze, een handvol gesneden rodekool en/of worteljulienne en de falafel ballen. Schep er een beetje kruidenyoghurt bij.

Tip: harissa is een pittige mediterrane smaakmaker. Vervang harissa eventueel door sambal gemengd met gemalen komijn.

Ingredienten

  Laden…