Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Beau's Kerstrecept: Citroenkip uit de oven met knoflook aardappeltjes

Beau's Kerstrecept: Citroenkip uit de oven met knoflook aardappeltjes
Hoofdgerecht 2 porties
Aantal porties:
2

Ingrediënten (2-4 personen)

  • 1 biologisch kippetje
  • 4 tenen knoflook, gekneusd
  • 3 citroenen
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie + extra voor het invetten van de ovenschaal
  • bosje tijm
  • peper en zout

Wat heb je nodig voor de knoflook aardappeltjes?

  • 4 aardappels met schil
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • bosje tijm
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.

2. Kook de aardappels met schil zo'n 10-15 minuten voor. (Dit kun je al een dag van te voren doen.) Snijd vervolgens in partjes en doe ze samen met de olijfolie, kruiden en knoflook in een ovenschaal, hussel goed door elkaar en zet apart.

3. Ris de blaadjes van de takjes tijm, snijd één citroen in partjes en pers de andere twee uit. Maak in een schaaltje de marinade door het citroensap te mengen met de honing, tijm, peper, zout en olijfolie.

4. Doe de kip in de ingevette ovenschaal en leg de partjes citroen ertussen. Bestrijk de hele kip met de marinade, strooi er nog wat extra grofgemalen zout over en vul de holte van de kip met de knoflook en een bosje tijm.

5. Zet de kip in de oven en rooster in circa 60-80 minuten goudbruin. 

6. Zet na 30 minuten ook de aardappelpartjes in de oven. Vergeet niet om tussendoor de partjes een beetje om te scheppen.

7. Garneer de kip met nog wat extra tijm.

*Om tijd te besparen kun je de kip van te voren al bestrijken met de marinade, nu hoef je de kip alleen nog even een uurtje in de oven te zetten!

 

Ingredienten

Extra benodigdheden

Ovenschaal

Oven

  Laden…