Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Andijvie stamppot rauw

Hoofdgerecht, Glutenvrij 4 porties 15 minuten voorbereiden 30 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Kooktijd:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten
Aantal porties:
4

Ingrediënten

  • 1.5 kg kruimige aardappels 
  • 25 g boter
  • 250 g cherrytomaten
  • 150-200 ml melk
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 400 g gesneden andijvie
  • 2 runderrookworsten

 

Bereidingswijze

1. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. Daarna de aardappels in weinig water met zout in ca. 20 min. gaarkoken.

2. Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken.

3. Tomaatjes wassen en in vieren snijden.

4. De melk met knoflook verwarmen.

5. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Zet de pan vervolgens op laag vuur.

6. De kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen. Breng het daarna op smaak met peper en zout. 

7. Stamppot nog 1-2 min. verwarmen. Verdeel de stamppot over vier borden en leg de worst er bovenop. 

Ingredienten

  Laden…