Hulp nodig? Mailtje naar Peter.
 

Je hebt niets in je winkelwagen.

Skip to Main Content »

Huidige afdeling:

Mijn Winkelmandje
Uitleg

Je hebt niets in je winkelwagen.

Paella van orzo

Paella van orzo
Hoofdgerecht 4 porties 10 minuten voorbereiden 15 minuten bereiden
Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
15 minuten
Totale tijd:
25 minuten
Aantal porties:
4

Ingredienten

  • 500 gr. Orzo
  • 1 liter kippenbouillon
  • 5 theelepels kurkuma 
  • 120 gram chorizo
  • 2 sjalot
  • 350 gram zeevruchtenmix gekookt 
 (of andere vissoorten/kip naar smaak)
  • 150 gram doperwten vers of diepvries
  • 4 geroosterde paprika’s (zelf roosteren)
  • 4 eetlepels bladpeterselie
  • peper, zout, chilipeper
  • Basilicum en citroen (serveertip)

 

Bereidingswijze

1. Snijd de chorizo in blokjes, snipper de sjalot, snijd de paprika’s in dunne reepjes en snijd de peterselie fijn. Ontdooi de zeevruchten.

2. Verhit de kippenbouillon en kook hierin de orzo met 1 theelepel kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit een droge koekenpan en bak 5 minuten de chorizo tot ze begint te kleuren, doe er dan de sjalotten bij en laat het zacht bakken, bak nog 1 minuut. Giet zo nodig het overtollige vet af. Voeg de zeevruchten, doperwten, paprika,  1 theelepel kurkuma wat chilipeper, zout bij de chorizo en bak alles nog 2 minuten. 

4. Doe de orzo in een zeef en vang wat van het kookvocht op. Doe de orzo bij de zeevruchten en roer dit met de peterselie door elkaar. Warm alles goed door met wat van het kooknat. Serveer met enkele blaadjes basilicum en een schijfje citroen. 

Ingredienten

  1. Biologische Citroen (500 gram uit Spanje)

    Biologische Citroen (500 gram uit Spanje)

    Normale prijs:   3,59

    Special Price   2,75

  2. Biologische Doperwten demeter (Luna e Terra, 350 ml)
  3. Biologische Paprika Duo (per duo)
  4. Biologische Sjalotten (350 gram)
  Laden…