NL-BIO-01 Advies of hulp nodig? Bel 050 - 3017166 ma t/m vr van 08.00 tot 17.00
Ingredienten (4 porties):
500 gr. Orzo
1 liter kippenbouillon
5 theelepels kurkuma
120 gram chorizo
2 sjalot
350 gram zeevruchtenmix gekookt (of andere vissoorten/kip naar smaak)
150 gram doperwten vers of diepvries
4 geroosterde paprika’s (zelf roosteren)
4 eetlepels bladpeterselie
peper, zout, chilipeper
Basilicum en citroen (serveertip)
Bereidingswijze
Snijd de chorizo in blokjes, snipper de sjalot, snijd de paprika’s in dunne reepjes en snijd de peterselie fijn. Ontdooi de zeevruchten. Verhit de kippenbouillon en kook hierin de orzo met 1 theelepel kurkuma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een droge koekenpan en bak 5 minuten de chorizo tot ze begint te kleuren, doe er dan de sjalotten bij en laat het zacht bakken, bak nog 1 minuut. Giet zo nodig het overtollige vet af. Voeg de zeevruchten, doperwten, paprika, 1 theelepel kurkuma wat chilipeper, zout bij de chorizo en bak alles nog 2 minuten. Doe de orzo in een zeef en vang wat van het kookvocht op. Doe de orzo bij de zeevruchten en roer dit me tde peterselie door elkaar. Warm alles goed door met wat van het kooknat. Serveer met enkele blaadjes basilicum en een schijfje citroen.
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad
Uit voorraad