Zelf kruidendip maken? Simpel! Meng 150 gram kruidenkaas, 60 gram mayonaise, 30 gram rauwe prei (lichtgroene deel), 10 gram peterselie, een snufje zout en peper en wat druppels citroensap met elkaar. Klaar is je dip! Als je wat van de dip over hebt kun je dit gebruiken als spread voor op brood!
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Bak de spekjes goudbruin, doe de spekjes in een schaaltje en gebruik de pan om de paprika en prei in aan te fruiten. Voeg vervolgens de bloem toe.
4. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon en de kruidendip toe. Blijf ondertussen goed roeren. Voeg de kruiden en tot slot de spekreepjes toe.
5. Meng de pasta met de groentesaus en schep in een ovenschaal.
6. Bestrooi met de kaas en eventueel was mozzarella en zet voor ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!